Mentaal welzijn

Als je een kindje krijgt, maak je na de bevalling allerlei emoties door. Vaak ben je blij, zoals iedereen verwacht. Negatieve emoties zoals bijvoorbeeld angst en ongerustheid komen echter ook onherroepelijk voor in de kraamperiode.

Psychologische begeleiding gemeente

Psychologische begeleiding gemeente

Soms komen we op een punt in ons leven dat we het even allemaal niet meer weten. Soms hebben we het gevoel dat we er alleen niet uit geraken. Soms zit je niet goed in je vel of loop je even vast door ingrijpende gebeurtenissen en voel je je kwetsbaar.
Heb je nood aan ondersteuning of een gesprek? Dan kan je terecht bij één van de psychologen die verbonden zijn aan onze gemeente. Je kan de psycholoog in vertrouwen spreken.

Voor wie?
De psychologen zijn er voor iedere inwoner van Sint-Pieters-Leeuw. Enkel individuele gesprekken zijn mogelijk.
Doelgroep:

  • Kinderen
  • Jongeren
  • Volwassenen
  • Ouderen (+ 65 jaar)

Hoe gaan we te werk?
We starten met een verkennend intakegesprek. Tijdens dit gesprek luister de psycholoog naar je hulpvraag en naar je verwachtingen voor de verderzetting van de gesprekken. Hierna volgen een drietal opvolgingsgesprekken waarin we verder werken aan de specifieke thema’s of doelstellingen die in het intakegesprek werden afgesproken.

Kostprijs
De gesprekken zijn gratis voor inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. Bij overbevraging, lange wachtlijsten of een langdurig traject, kijken we samen met jou welke andere psychologen beschikbaar zijn in de buurt waarbij je terecht kan mits het betalen van remgeld (11 euro bij een gewone tegemoetkoming of 4 euro bij een verhoogde tegemoetkoming per gesprek, op voorwaarde dat de psycholoog geconventioneerd is). Vraag zeker ook aan jou mutualiteit of er een financiële tussenkomst mogelijk is.

Meer info?
Huis van het kind
Arthur Quintusstraat 20, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
+32 497 51 68 66 - +32 2 371 03 55
huisvanhetkind@sint-pieters-leeuw.be

CAW

CAW

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Een moeilijke relatie. Persoonlijke moeilijkheden. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving …

Info? www.caw.be

CGG

CGG

Een centrum voor geestelijke gezondheidszorg (CGG) biedt medisch-psychiatrische en psychotherapeutische hulpverlening aan mensen met ernstige psychische problemen. Elk CGG heeft een aparte werking voor kinderen en jongeren, volwassenen, en ouderen. De hulpverlening in een CGG gebeurt tijdens consultaties. Er is dus geen opname of verblijf. De hulpverlening wordt aangeboden na doorverwijzing van de huisarts of het CLB en is niet gratis.

Info? www.centrageestelijkegezondheidszorg.be

Buddywerking OP-STAP

Buddywerking OP-STAP

Het buddyproject OP-STAP verbindt mensen in kwetsbare situaties met vrijwilligers. In duo gaan ze op stap om koffie te drinken, te wandelen, een babbel te doen … Ontspanning staat centraal!

Info? www.sint-pieters-leeuw.be/leven-welzijn/samenleven-zorg-en-gezondheid/samenleven/burenhulp/buddywerking-op-stap

Verlies van een baby

Verlies van een baby

Sommige ouders verliezen hun baby. Dit is een zeer ingrijpende gebeurtenis voor het gezin en zijn omgeving. Bepaalde organisaties helpen ouders om het verlies een plek te geven en om te gaan met hun verdriet.

Boven De Wolken

info@bovendewolken.be
+32(0)59790080

met lege handen

info@metlegehanden.be
+32 473 81 29 40

Berrefonds

info@berrefonds.be
+32 470 73 66 70

FARA vzw

FARA vzw

faraFara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Ben je ongepland zwanger? Weet je niet wat doen na een prenatale diagnose? Pieker je over abortus of verlies je je kindje? Maakte je ooit een keuze en heb je het er moeilijk mee? Fara ondersteunt (toekomstige) ouders en hun omgeving. We bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.

Info? www.fara.be