30 juli: Werelddag tegen mensenhandel

Gepost op 28/07/2023 - 22:09

Sint-Pieters-Leeuw steunt de Blue Heart-campagne van de Verenigde Naties tegen mensenhandel en kleurt daarom het tijdelijk gemeentehuis dit weekend helemaal blauw.

Mensenhandel is één van de meest lucratieve misdaden ter wereld en België ontsnapt hier niet aan. De strijd tegen deze misdaad is één van de prioriteiten van de FOD Binnenlandse Zaken. Seksuele uitbuiting, seksuele slavernij, dwanghuwelijken en dwangarbeid ... zijn eveneens criminele fenomenen die verband houden met mensenhandel en die de fundamenten van onze samenleving schenden.

De voorbije jaren hebben veel Belgische lokale overheden zich aangesloten om de Werelddag tegen Mensenhandel, 30 juli, in de kijker te zetten aan de hand van de Blue heart campagne, in samenwerking met de federale regering, het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), de gespecialiseerde centra voor slachtoffers – PAG-ASA, Payoke en Sürya – en de Belgische Goodwill Ambassador Ozark Henry.

Ook wij steunen deze campagne en verlichten daarom het tijdelijk gemeentehuis dit weekend blauw.

Heb je een vermoeden van uitbuiting?
Meld dit dan via het nationaal meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel: stopmensenhandel.be of via het telefoonnummer: 078 055 800.