AANKONDIGING INFORMATIE- EN INSPRAAKMOMENT ONTWERP VAN BROWNFIELDCONVENANT – RUISBROEK - ACV-SITE

Gepost op 31/05/2024 - 11:57

Na de decennialange verwaarlozing van de ACV-site in de kern van Ruisbroek ambieert het brownfieldproject voornamelijk een gevarieerde en inclusieve residentiële ontwikkeling. Via verweving met buurt- en mensondersteunende functies krijgt de site ook een leefbaar en dynamisch karakter. Verder zal het project inzetten op een autoluwe publieke ruimte door een doordacht parkeerbeleid en verkeersveilige verbindingen voor trage weggebruikers. 

Om die veranderingen mogelijk te maken wordt o.a. een brownfieldconvenant gesloten. Via dit instrument, op basis van het Brownfielddecreet (30/03/2007), voorziet de Vlaamse overheid een facilitair kader om de herontwikkeling van verwaarloosde, onderbenutte en/of vervuilde gronden te stimuleren, steeds met aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijke meerwaarden.

In het ontwerp brownfieldconvenant 251. Ruisbroek – ACV-site beschrijven de Vlaamse Regering, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, ontwikkelaar Revive (onder de naam Ruisbroek Kern Land NV en Ruisbroek Development BV), en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) hun engagementen en ambities voor deze herontwikkeling.

Naar aanleiding van de goedkeuring van het ontwerp brownfieldconvenant Ruisbroek – ACV-site wordt een doorlopende infomarkt georganiseerd op maandag 24 juli tussen 19u en 21u. Deze infomarkt zal doorgaan op de brownfield, toegankelijk via de steeg tegenover de kerk (rechts van Kerkplein 38, 1601 Ruisbroek). Voorafgaand inschrijven is niet nodig.

Op deze infomarkt kom je meer te weten over het brownfieldconvenantenbeleid, en de inhoud van het ontwerp brownfieldconvenant voor de ACV-site. Zo krijg je onder meer informatie over het programma, mobiliteit, groen-blauwe netwerken en tijdelijke invullingen.

Van 24 juni tot en met 8 juli kan je het ontwerp brownfieldconvenant inkijken en er eventueel bezwaren of opmerkingen op formuleren. Dat kan tijdens de infoavond of nadien, bij voorkeur via het online reactieformulier op www.vlaio.be/brownfieldconvenanten (onderaan bij ‘Komende inspraakvergaderingen’). Wie niet over een computer met internetverbinding beschikt kan de documenten tijdens de openingsuren en na afspraak inkijken in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw (Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, tel. 02 371 22 11). Schriftelijke reacties kunnen tijdens de openingsuren afgegeven worden aan de infobalie van het gemeentehuis of opgestuurd worden naar VLAIO t.a.v. de brownfieldcel, Koning Albert II-laan 15, bus 331, 1210 Brussel.