Bewonerskaarten Ruisbroek : nu ook wekelijkse zitdag van 16 tot 17 uur in Ruisbroek

Gepost op 23/08/2023 - 16:39

Bewonerskaarten Ruisbroek : nu ook wekelijkse zitdag van 16 tot 17 uur in Ruisbroek

Vanaf 4 september 2023 zullen bewonerskaarten en bezwaarschriften niet langer via de centrale diensten op het gemeentehuis verlopen. 

Aanvragen en betwistingen zullen dan gebeuren via www.parkeren.be/sint-pieters-leeuw of tijdens de wekelijkse zitdag op maandag van 16 tot 17 uur in LDC ’t Paviljoentje, Fabrieksstraat 1, Ruisbroek.

Hoewel 80% van de bewonerskaarten momenteel al digitaal worden aangevraagd, is er voor de overige 20% nu ook de mogelijkheid om dit te doen in de eigen deelgemeente.

Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar willen we het ‘Parkeerplan Ruisbroek’ nog eens onder de aandacht brengen. Vanaf het nieuwe schooljaar wordt de handhaving van de blauwe zone geïntensifieerd. De overgrote meerderheid van de inwoners van Ruisbroek volgen nu al de regels en zullen dus geen hinder ondervinden van de opgedreven controles.  

In september 2019 hebben we in onze Infoleeuw een artikel gewijd aan het ‘Parkeerplan Ruisbroek’.  De redenen voor het invoeren van het parkeerplan alsook de visie en de doelstellingen zijn nog steeds hetzelfde. 

Het artikel uit 2019 met toelichting van de redenen, de visie en de doelstellingen van ‘Parkeerplan Ruisbroek’ kan je hieronder nog eens nalezen.

Het enige dat gewijzigd is, sinds de publicatie van het artikel, is dus de plaats voor het aanvragen van de bewonerskaart en/of betwistingen.