Burenbemiddeling: iets voor jou?

Gepost op 07/09/2018 - 11:13

Alledaagse (kleine) conflicten, opgehoopte spanningen en problemen kunnen de sfeer en de leefbaarheid in een wijk of straat negatief beïnvloeden.

Burenbemiddeling vermijdt dat conflicten escaleren, en richt zich op het herstellen van de communicatie. Alle partijen worden geholpen bij het zoeken naar een oplossing voor alledaagse conflicten en problemen zoals:
• geluidsoverlast;
• overlast door huisdieren;
• tuinproblemen (overhangende takken, onkruid, afvalverbranding);
• …

Het project burenbemiddeling kan steeds nieuwe vrijwillige medewerkers gebruiken. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij beschikken over enige sociale en communicatieve vaardigheden. Verder wordt van hen de nodige discretie en integriteit verwacht en moeten ze in staat zijn om neutraal en objectief te blijven.

Ben jij op zoek naar een zinvolle bezigheid in jouw vrije tijd? Wil je een bijdrage leveren aan een aangename buurt om in te wonen? Dan is bemiddeling in burenconflicten misschien iets voor jou.

Heb je nog geen ervaring? Geen probleem!  De opleiding burenbemiddeling start op 10 oktober 2018 in PIVO Asse en is gratis voor deelnemers die willen bemiddelen in Vlaams-Brabant.

Meer weten over het project of over de opleiding? Neem gerust contact op met uw lokale coördinator burenbemiddeling via maatschappelijkeveiligheid@sint-pieters-leeuw.be.