Eerste fietskluis in Sint-Pieters-Leeuw

Gepost op 09/08/2019 - 08:37

Op het Stationsplein in Ruisbroek staat sinds 7 augustus een eerste fietskluis. Deze kluis, die er kwam met de steun van de provincie Vlaams Brabant, zal voortaan plaats bieden aan 5 fietsen.

Mensen die met de fiets naar het station rijden om er de trein te nemen, kunnen er hun fiets veilig in opbergen.

Deze eerste afgesloten fietsbox is een test om te peilen hoe groot de interesse is of kan worden. Pendelaars, die wat verder van het station wonen en die eerste afstand enkel met een elektrische fiets willen of kunnen afleggen, krijgen zo een volwaardig alternatief om de combinatie trein-fiets te nemen. Wordt de vraag groter dan het aanbod worden er extra fietsboxen geplaatst.

Wat moet je doen?

Verstuur jouw aanvraag naar mobiliteit@sint-pieters-leeuw.be.

Na ondertekening van het contract en gebruikersreglement krijg je een standplaats toegewezen. Is de fietskluis volzet dan krijg je een plaats op de wachtlijst.

De sleutel van de fietskluis haal je op in het gemeentehuis bij de dienst Mobiliteit (1e verdieping).

Je kan je fiets een jaar lang veilig opbergen in de kluis voor 75 euro. Tevens zal er een eenmalige waarborg worden gevraagd van 25 euro.

Je deelt de kluis met vier andere gebruikers. Je moet dus steeds je fiets beveiligen met een hangslot of een kwaliteitsvol antidiefstalsysteem, zoals een U-hangslot vastgemaakt aan het fietsrek.

Enkel gebruikers die minimaal op een afstand van 500 m van de fietskluis wonen komen in aanmerking.

Onlangs werd ook een publieke fietspomp geïnstalleerd aan de andere zijde van de treinsporen, nabij de fietssnelweg F20. 

Naast de fietspomp vind je de gebruiksaanwijzingen.

De kluis wordt beheerd en onderhouden door de vzw Groep Intro, in opdracht van de gemeente.