Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Gepost op 03/11/2021 - 16:17

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier om te bewegen. En dat het goed voor ons is, weten ze tot in Japan. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbeteren. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen, in je vrije tijd …

Hoeveel stappen moet je dan zetten voor een gunstig effect op je gezondheid? 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 8.000 voor 65-plussers. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil.

Onze gemeente doet ook mee! Ontdek de gemeente te voet aan de hand van de handige wegwijzers die binnenkort in onze straten staan, verspreid over onze deelgemeenten: zo weet je steeds hoeveel stappen je moet zetten om op je bestemming te raken, en hoelang je daarover doet! Wist je trouwens dat je van aan de hoofdbibliotheek een 10.000 stappen-wandeling kan starten, inclusief leuke tips en weetjes om je aan te moedigen? Klik hier voor de route van deze wandeling. 

Meer weten, of je registreren om elke dag meer te bewegen? Neem een kijkje op 10000stappen.gezondleven.be, en sluit je aan bij de groep "Sint-Pieters-Leeuw".