FAQ over waterlek in wijk Witte Roos

Gepost op 21/12/2018 - 16:22

Heb je nog vragen betreffende het waterlek in de wijk Witte Roos? Hier vind je alvast enkele antwoorden terug.

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Tijdens de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december ontstond er een breuk in de waterleiding van Farys. Ten gevolge van de breuk ontstond er een waterlek en een krater van ongeveer 15 bij 15 meter met een diepte van ongeveer 5 meter. De gemeentelijke fase van de noodplanning werd afgekondigd.

Noodsituatie?

Noodsituatie?

Het incident was van die aard dat de burgemeester het noodzakelijk achtte de gemeentelijke fase af te kondigen. Bijgevolg werd er een operationele commandopost ingericht bij de plaats van het incident. Het coördinatiecomité, die instaat voor de algemene coördinatie van het incident, kwam samen in het gemeentehuis. Verschillende disciplines (politie/brandweer/civiele bescherming/medische hulpverlening/communicatie en logistiek) zijn vertegenwoordigd in zowel de commandopost als het coördinatiecentrum. Er werd beslist om een callcenter in te richten waar getroffen personen terecht kunnen voor vragen.

Woning betreden

Woning betreden

5 woningen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangen in het onthaalcentrum LDC Meander of konden terecht bij vrienden/familie. Naast psychosociale hulp werden er ook warme maaltijden voorzien. Vrijblijvend werden er oplossingen aangeboden voor overnachtingen. De geëvacueerde bewoners worden persoonlijk telefonisch op de hoogte gebracht wanneer ze de woning opnieuw kunnen betreden.

Schoonmaken straten

Schoonmaken straten

De civiele bescherming, de brandweer en de technische diensten van de gemeente zorgen voor het opruimen van de straten. De verwachting is dat dit nog enkele dagen in beslag zal nemen.

Verzekering

Verzekering

Voor alle klachten en/of schade die u ondervond, verwijzen wij u naar de website van Farys (https://www.farys.be/klachten-schade). Hier kan u aangifte doen van uw klacht. We raden u aan om eveneens uw verzekeraar te contacteren om u te ondersteunen bij het herstel van uw schade. U kan steeds contact opnemen met FARYS|TMVW: 078 35 35 99, bereikbaar op weekdagen van 8 uur tot 20 uur en op zaterdag van 9 uur tot 13 uur.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Er werd een signalisatieplan opgemaakt. De hinder is beperkt tot de nabije omgeving van de krater.

Contact

Contact

U kan steeds contact opnemen met de gemeente tijdens de openingsuren van het gemeentehuis; 02 371 22 11 of info@sint-pieters-leeuw.be. Voor vragen omtrent de waterleiding kan u contact opnemen met de watergroep; 02 238 96 99.