Fietszoektocht Land van Gaasbeek

Gepost op 28/06/2024 - 10:56

Maak je klaar voor een onvergetelijke fietszoektocht door het pittoreske landschap van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw en maak kans op leuke prijzen. Ontdek onderweg de boeiende geschiedenis van het Land van Gaasbeek.

Vanaf zaterdag 29 juni tot en met 29 september nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan een 45 km lange fietslus. Deze tocht dompelt je onder in de rijke geschiedenis van het oude Land van Gaasbeek ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het kasteel van Gaasbeek. Het kasteel opende in 1924 voor het eerst zijn deuren voor het publiek dankzij de schenking van Marie Peyrat, de laatste markiezin van het kasteel.

Op je route door het prachtige Pajottenland geniet je niet alleen van de schitterende natuur, maar ontdek je ook fascinerende verhalen over historische plekken. Je komt langs eeuwenoude hoeves, kastelen en kerken, en leert welke boeiende verhalen er achter de gevels schuilen.

Gebruik bij voorkeur een fietsgps, want het parcours is beschikbaar voor download in diverse formaten zoals routeyou, gpx, en komoot. Stap op je fiets en ga op ontdekking!

De gratis boekjes met de route zijn vanaf vrijdag beschikbaar op drie locaties: het kasteel van Gaasbeek (Kasteelstraat 40 in Lennik), Landhuis de Viron (J. Depauwstraat 11 in Sint-Pieters-Leeuw) en het gemeentehuis Lennik (Markt 18 in Lennik).

Voor meer informatie kun je terecht op www.brulspl.be/zoektocht2024 of www.lennik.be/fietszoektocht. Je kan ook contact opnemen via e-mail: toerisme@sint-pieters-leeuw.be of toerisme@lennik.be.