Gemeente Sint-Pieters-Leeuw volgt situatie wateroverlast op de voet

Gepost op 30/06/2021 - 12:31

Vorige nacht kreeg onze regio heel wat regen te slikken. Op sommige plaatsen in onze gemeente stonden de straten onder water en kwam het water ook in een aantal huizen binnen. De regenbuien waren erg lokaal; waar het op de ene plaats kurkdroog bleef, viel er een paar straten verder een heleboel regen.

Gisteren in de loop van dag, werden preventief de belangrijkste knelpunten al gecontroleerd en vrijgemaakt. Om de situatie op de voet te volgen gingen enkele ploegen in de getroffen straten langs. Nadien waren ze de hele nacht stand-by en startte ze in de ochtend opnieuw de controle van de verschillende knelpunten, waaronder de sifon waar de Zuunbeek onder het kanaal gaat en de wijk Hoge Paal.

Twee zuigwagens van Intradura zijn sinds deze ochtend de slikkers aan het ruimen en doorspoelen en Fluvius controleert de rioleringen om eventuele vuilophopingen te ruimen.

Heb je foto’s en filmpjes? Stuur ze zeker door naar info@sint-pieters-leeuw.be met vermelding van je adres. Zij kunnen ons helpen om de situatie te evalueren met alle betrokken instanties (Vlaamse Milieumaatschappij, Aquafin, Fluvius en het studiebureau dat het hemelwaterplan aan het finaliseren is), en bij te sturen.

Vergeet zeker ook geen foto’s te nemen van eventuele schade zodat je dit kan aangeven aan je verzekering.

We leven enorm mee met de Leeuwenaars die getroffen zijn door deze wateroverlast, volgen de situatie op de voet en doen er alles aan om het achtergebleven vuil zo snel mogelijk te ruimen!