Gravelterrein aan Wildersportcomplex wordt kunststofterrein
De gemeenteraad van 27 januari 2022 besliste dat het tennisveld aan het Wildersportcomplex, met als ondergrond gravel, omgebouwd wordt tot een kunststofveld.
Vorig jaar werd reeds beslist dat het tweede terrein zal worden omgevormd tot een padel terrein. Op het overblijvende terrein zal je binnenkort een balletje kunnen slaan op een kunststofondergrond.
Hoewel gravel een populaire ondergrond is, vraagt het ook veel onderhoud en is de kost ervan groot. Het nadeel van gravel is bovendien dat het slechts ongeveer 7 maanden per jaar bespeelbaar is. Kunststofterreinen zijn quasi het hele jaar door bespeelbaar.
Een divers aanbod in de gemeente
Een gravelterrein moet ieder jaar opnieuw worden aangelegd door een gespecialiseerde firma. Daarnaast moet ook jaarlijks de beregeningsinstallatie meermaals worden hersteld. Dit brengt hoge kosten met zich mee.
In de zomer is er regelmatig een beregeningstop omwille van de droogte. Ook de gemeente wil haar steentje bijdragen en haar waterverbruik beperken, waar mogelijk. Bij veel regenval is er bovendien extra schade aan het gravel en is er veel minder speelkans. Kunststofterreinen zijn een kwartier na een regenbui alweer speelklaar! De tegels die bij kunststofterreinen worden gebruikt zijn antislip en zorgen voor een natuurlijke balbots. Dit zorgt voor een aangename tenniservaring voor alle tennissers.
De terreinen, zowel binnen als buiten, aan de sporthal A.J. Braillard in Ruisbroek blijven gewoon gravel. Zo wordt het aanbod in Sint-Pieters-Leeuw binnenkort zeer uitgebreid met zowel: een kunststofveld, gravelterreinen als verschillende padel terreinen.