Jaarlijks onderzoek naar sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen

Gepost op 13/03/2018 - 14:47

Jaarlijks voert Statistiek Vlaanderen een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen.

Daar ze uiteraard niet iedereen kunnen bevragen, hebben ze eerst een toevallige selectie van steden en gemeenten gemaakt en dan binnen de stad/gemeente een toevallige selectie van 18-jarigen en ouder. Sint-Pieters-Leeuw maakt dit jaar deel uit van de steekproef waardoor er een aantal Leeuwenaren gecontacteerd kunnen worden.

De gekozen personen krijgen op voorhand een brief en een folder. De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven. De interviewers zijn door Statistiek Vlaanderen opgeleid om het onderzoek op een correcte manier te laten verlopen. De eerste brieven worden vanaf 14 maart 2018 verstuurd en het onderzoek loopt tot eind juni-begin juli 2018. Wanneer de interviewers juist langskomen in onze gemeente hangt af van hun eigen planning en de afspraken die ze kunnen maken.

Bijkomende informatie vind je in onderstaande folder.