Januari internationale maand baarmoederhalskanker

Gepost op 08/12/2020 - 10:27

Januari is internationale maand baarmoederhalskanker

We hebben het allemaal druk. Er is dus altijd wel iets dat dringender is dan al het andere. Kanker vroeg opsporen is belangrijk. En toch… Van uitstel komt afstel. Als je iets niet meteen doet, loop je het risicio dat het er niet van komt.

Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep (25 tot en met 64 jaar) behoort en het te lang geleden is dat je een uitstrijkje heb laten nemen. Je maakt dan zelf een afspraak met je huisarts of gynaecoloog op een dag waarop je niet ongesteld bent.

Wil je weten wanneer je laatste uitstrijkje was?

Dat kan online én mobiel met:

Daar kan je ook je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden. Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart. Je kan ook de app ‘itsme’ gebruiken. 
Je kan je ook inschrijven op https://baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be/nl/herinneringuitnodiging-bevolkingsonderzoek om een herinneringsmail te ontvangen in je mailbox. Zodra je laatste uitstrijkje meer dan 3 jaar geleden is, stuurt het Centrum voor Kankeropsporing je een e-mail.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar https://baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be/

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts of gynaecoloog.