Laatste fase aanpassing jaagpad Kanaal naar Charleroi van start

Gepost op 31/03/2021 - 08:41

Op donderdag 1 april 2021 start De Vlaamse Waterweg nv met de tweede (tevens laatste) fase van de aanpassingswerken van het jaagpad langs het Kanaal naar Charleroi: van sluis Ruisbroek tot het viaduct van de Ring rond Brussel.

Op 1 april 2021 start aannemer Hoogmartens Wegenbouw nv in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de tweede en tevens laatste fase van de aanpassingswerken aan het jaagpad langs het Kanaal naar Charleroi. Vorig jaar nam de waterwegbeheerder het traject tussen Waterloobrug (Halle) en sluis Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) al onder handen. Nu is het traject tussen sluis Ruisbroek en het viaduct van de Ring rond Brussel (Sint-Pieters-Leeuw) aan de beurt. Goed voor een totale lengte van ongeveer 2 km.

Maatregelen voor een vlotte doorstroming

Van 1 april tot midden april pakt de aannemer de eerste 300 m vanaf sluis Ruisbroek aan. Omdat een omleiding voor fietsers hier niet mogelijk is, voorzien we een tijdelijk fietspad in de Spoorwegstraat tussen de sluis en de tunnel. Gemotoriseerd verkeer moet tijdelijk over twee versmalde rijstroken. Voor de veiligheid scheiden we weg- en fietsverkeer met new jerseys.

Aansluitend, van midden april tot midden mei, komt het stuk vanaf de bocht in de Spoorwegstraat tot aan Driefonteinenbrug aan de beurt. Hier is een omleiding voorzien via Spoorwegstraat, Anderlechtstraat en De Bruyckerweg. Om van daar de omleiding van de werf van de Driefonteinenbrug te volgen.

Van midden mei tot eind juni ten slotte legt de aannemer het stuk van de Driefonteinenbrug tot het viaduct van de Ring rond Brussel aan. Hier zal eerst de omleiding van de werf van de Driefonteinenbrug gevolgd moeten worden. Daarna zal de omleiding over het bestaande jaagpad gaan.

Ook op andere stukken op de F20-route voert de provincie Vlaams-Brabant werken uit. Momenteel wordt er nog tot begin mei gewerkt aan de Sashoek in Beersel. Begin mei starten ook werken aan zowel aan de Malheidebrug en  Klabbeeksesteenweg in Halle als aan het Sasplein in Sint-Pieters-Leeuw. De timing en eventuele omleiding kan je steeds vinden op https://fietssnelwegen.be/f20. In oktober beginnen de grotere werken aan de Roggemanskaai in Halle die een jaar zullen duren.