Leerrijk leerjaar: leerlingen duiken in eerste hulp

Gepost op 09/02/2024 - 13:10

De leerlingen van het 6e leerjaar van alle Leeuwse scholen volgen dit jaar een boeiende workshop van 2 uur over het toedienen van eerste hulp. Dit educatief initiatief kadert in de context van flankerend onderwijs.

Vandaag, 9 februari, waren de leerlingen van Den Top aan de beurt. Dit educatief initiatief kadert in de context van flankerend onderwijs.

Flankerend onderwijs verwijst naar een reeks initiatieven en acties die door lokale overheden worden ondernomen om, in samenwerking met diverse lokale belanghebbenden, een onderwijsbeleid te ontwikkelen dat aanvullend is op het Vlaamse onderwijsbeleid. Deze lokale acties streven ernaar om het onderwijs te ondersteunen en te versterken, waarbij scholen zelf ook als belangrijke partners worden beschouwd.

De workshop, georganiseerd in samenwerking met gespecialiseerde instructeurs, biedt de leerlingen waardevolle kennis en praktische vaardigheden in noodgevallen. Het doel is om hun bewustzijn over eerste hulp te vergroten.

Samen bouwen we aan een leerrijke toekomst waarin elke leerling niet alleen kennis vergaart, maar ook de vaardigheden bezit om hulp te bieden.