Leeuwse cultuurraad doet open oproep naar 5 extra leden

Gepost op 25/11/2019 - 11:08

Ben je gebeten door cultuur? Heb je een visie over het cultuurbeleid of zit je met verfrissende en vernieuwende ideeën? Dan is de Leeuwse cultuurraad misschien wel op zoek naar jou!
Naast de 54 vertegenwoordigers van de erkende verenigingen, houdt de cultuurraad voor de eerste keer 5 plaatsen vrij voor mensen met een hart voor cultuur.

Hoe stel ik me kandidaat?

Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw met een engagement voor cultuur kunnen zich kandidaat stellen. Motiveer je kandidaatstelling op basis van individuele betrokkenheid, interesse, deskundigheid en/of engagement op cultureel vlak. De verbondenheid met de lokale gemeenschap en het gebruik van het Nederlands als enige voertaal is hierbij een waardevol en noodzakelijk element. Het is uiteraard niet verboden lid te zijn van een vereniging, maar hou er rekening mee dat “actief zijn binnen een vereniging” of “eerder lidmaatschap van de cultuurraad” geen motiveringen zijn. Erkende verenigingen vaardigen immers zelf een lid af ter vertegenwoordiging.
Je kan je kandidatuur samen met je contactgegevens en motivatie bezorgen via cultuur@sint-pietersleeuw.be.

Wie beslist over de kandidaturen?

De algemene vergadering van de cultuurraad stemt over de kandidaturen. Aan de hand van de gestelde voorwaarden stemt zij over het al dan niet weerhouden van een kandidatuur. Daarna stemt de algemene vergadering over de weerhouden kandidaturen. De nieuwe leden worden aanvaard in volgorde van het stemmenaantal. Om aanvaard te worden als lid moet je dan ook minstens de helft plus één ja-stem krijgen.

Hoe lang ben ik lid wanneer ik verkozen ben?

Je bent lid gedurende één beleidsperiode, daarna doet de cultuurraad opnieuw een algemene oproep. Natuurlijk kan je je dan opnieuw kandidaat stellen.