Nieuwbouw jeugdlokalen Vlezenbeek

Gepost op 30/05/2023 - 09:31

De gemeente ging in gesprek met KLJ omtrent de nood aan nieuwe jeugdlokalen en nam het initiatief om een nieuwbouwproject op te starten op de site van de pastorie van Vlezenbeek. Dat initiatief zal deze zomer het daglicht zien: op 16 augustus 2023 starten de werken voor de nieuwe jeugdlokalen. De in gebruik name van de nieuw lokalen wordt ingeschat tegen september 2024.

Het gemeentebestuur heeft Haviland aangesteld voor de begeleiding en projectcoördinatie doorheen het volledige bouwtraject. Voor het ontwerp, de stabiliteit en de technieken doen we een beroep op ARK architecten. De aannemer die de uitvoering van de werken voor zijn rekening zal nemen,  is De Brandt nv.

De gemeente investeert 1.598.310 euro voor de nieuwe lokalen en de sloopkosten. KLJ Bouw staat in voor de inrichting van de lokalen en voor de installatie van een keuken. Bij dit project wordt ook zo veel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid.

De KLJ-werking zal ook tijdens de bouwfase verder lopen. Ze zullen afspreken aan de kerk van Vlezenbeek en de activiteiten zullen doorgaan op de speelplaats van de Ave Maria Basisschool, op grasvelden en weides in de buurt en op andere sites van de gemeente zoals Zonnig Leven.

Met dit project investeren we in de toekomst en in de jeugd!