Ontwerp van herziening Parkeerverordening

Gepost op 27/02/2023 - 09:35

Onze gemeente dient voor iedereen een aangename plek te zijn om in te wonen, te verblijven, te werken en te bezoeken. Elke ruimte, of het nu gaat om een deel van een gebouw of om een woonwijk, dient geschikt te zijn voor het bedoelde gebruik.

Parkeren op de openbare ruimte is dan ook geen vanzelfsprekend recht maar een voorziening die moet concurreren met ander ruimtegebruik en die een maatschappelijke kost met zich meebrengt.

Daarom heeft onze gemeente sinds meerdere jaren een ‘Gemeentelijke Stedenbouwkundige verordening inzake het aanleggen van parkeerplaatsen en fietsenstallingen’.

Naast enkele technische aanpassingen, vooral vanuit praktische ervaringen bij de toepassing van de bestaande verordening, worden bij deze herziening ook inhoudelijke bijsturingen doorgevoerd. Deze richten zich op duurzame mobiliteit en zuinig ruimtegebruik: fietsgebruik wordt nog meer gestimuleerd en er worden maatregelen inzake gedeelde mobiliteit opgenomen.

Het ontwerp van herziening van onze ‘Gemeentelijke Stedenbouwkundige verordening inzake het aanleggen van parkeerplaatsen en fietsenstallingen’ wordt onderworpen aan een openbaar onderzoek van 6 maart 2023 tot en met 4 april 2023. Gedurende die periode kan het ontwerp geraadpleegd worden in het Gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw, Dienst Ruimtelijke Ordening, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Dit kan enkel op afspraak via ruimtelijke.ordening@sint-pieters-leeuw.be of 02/371.22.97.

Het ontwerp kan ook via www.sint-pieters-leeuw.be/oo-parkeerverordening ingekeken worden.

Opmerkingen of bezwaren omtrent het ontwerp van herziening  kunnen tot uiterlijk 4 april 2023, per aangetekende brief worden opgestuurd naar het college van burgemeester en schepenen, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw of via e-mail op ruimtelijke.ordening@sint-pieters-leeuw.be .