Overvloedige regenval juli 2021 erkend als ramp

Gepost op 17/01/2022 - 09:31

Midden juli 2021 werd ons land geteisterd door overvloedige regenval. Iedereen herinnert zich de hallucinante beelden uit de Ardennen, maar ook andere regio’s bleven niet gespaard van waterellende. Maar er is goed nieuws …

In het Belgisch Staatsblad van 27 december 2021 is het besluit van de Vlaamse Regering verschenen waarbij deze overvloedige regenval als een ramp wordt beschouwd. Ook Sint-Pieters-Leeuw is opgenomen in de lijst met getroffen gebieden.

Dit betekent dat voor schade, die werd geleden in onze gemeente naar aanleiding van de regenval van 14 juli tot 16 juli 2021, een aanvraag tot tegemoetkoming kan worden ingediend bij het Vlaams Rampenfonds.

De uiterste datum voor het indienen van de aanvragen tot tegemoetkoming is vastgelegd op 31 maart 2022.

De aanvragen worden door de schadelijders bij voorkeur ingediend via het e-loket dat het Vlaams Rampenfonds ter beschikking stelt. Dit is de gemakkelijkste manier om een aanvraag tot tegemoetkoming in te dienen. Bovendien is de schadelijder er zeker van dat zijn aanvraag tijdig, correct en volledig werd ingediend.

Je kan je aanvraag tot tegemoetkoming ook schriftelijk indienen via een formulier dat je kan downloaden via de website van het Vlaams Rampenfonds. De ingevulde formulieren kunnen bezorgd worden via rampenfonds@vlaanderen.be of verzonden worden naar het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, Vlaams Rampenfonds, Havenlaan 88 bus 100 te 1000 Brussel.

Bijkomende inlichtingen zijn verkrijgbaar via het nummer 02.553 50 10 of via rampenfonds@vlaanderen.be