Ronde van Frankrijk rijdt (even) door Sint-Pieters-Leeuw

Gepost op 05/06/2019 - 09:39

Begin juli is het weer zover: de start van de 106de Ronde van Frankrijk.

50 jaar geleden, in 1969, behaalde Eddy Merckx zijn eerste touroverwinning. Onze grootste wielrenner droeg de gele trui - die dit jaar 100 jaar bestaat - 111 keer, wat nog steeds een record is.
Om dit alles te vieren, start de Tour voor de tweede keer in de geschiedenis in Brussel. Op 6 juli wordt op het Koningsplein in Molenbeek de aftrap gegeven voor een rit van 192 km. Deze eerst rit passeert ook even in Sint-Pieters-Leeuw langs de Lenniksebaan.

De wedstrijd volgt volgend parcours: komende vanaf Sint-Anna-Pede rijden de renners links de Doylijkstraat op naar het kruispunt met de Lenniksebaan. Daar gaan ze rechtsaf en rijden ze richting Lennik. Het hele parcours kan je vinden via volgende website: https://www.brusselsgranddepart.com/letour/nl/

De doortocht heeft gedurende enkele uren impact op de mobiliteit en bereikbaarheid. De volgende verkeersmaatregelen worden genomen:

  • Om 8 uur wordt het parcours volledig afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen.
  • Vanaf 10.35 uur wordt de publiciteitskaravaan verwacht. Het einde is voorzien rond 11.10 uur.
  • Tussen de publiciteitskaravaan en de wielerwedstrijd is er een onderbreking van ongeveer 1.20 uur. Ook gedurende deze periode blijft het parcours volledig afgesloten.
  • De passage van de renners is voorzien rond 12.35 uur.
  • Pas na de doortocht van de wagen met de groene vlag zal de Lenniksebaan opnieuw worden opengesteld voor het verkeer.

afbeeldingen © 2018-GEOATLAS.com

Ronde van Frankrijk rijdt (even) door Sint-Pieters-Leeuw
Ronde van Frankrijk rijdt (even) door Sint-Pieters-Leeuw