RUP Laekebeemd : raadpleging over de startnota

Gepost op 20/09/2024 - 08:20

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw werkt aan de opmaak van een gemeentelijk Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Laekebeemd en zal de bevolking van 1 oktober t.e.m. 29 november 2024 raadplegen over de startnota.
De startnota kan samen met de procesnota geraadpleegd worden in het tijdelijk Gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw, Dienst Ruimtelijke Ordening, Rink 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw. 
Dit kan enkel op afspraak via ruimtelijke.ordening@sint-pieters-leeuw.be of 02/371.22.97.

Het RUP Laekebeemd heeft als doel een planologische herbestemming te realiseren in functie van een woonproject met gevarieerd woonaanbod op een site die heden bijna volledig bezet is door bedrijvigheid.  Er dient hierbij specifieke aandacht te gaan naar efficiënt ruimtegebruik, een correcte landschappelijke invullen, een goed hemelwaterbeheer en het herstel van de relatie met de achterliggende beemden met het opnieuw openleggen van de Lotbeek.

De startnota en procesnota kunnen ook op de gemeentelijke website –
https://www.sint-pieters-leeuw.be/wonen-bouwen/bouwen-verbouwen/plannen-voorschriften/gemeentelijke-ruimtelijke-uitvoeringsplannen
ingekeken worden.

Een reactie omtrent de startnota kan tot uiterlijk 29 november 2024, per aangetekende brief worden opgestuurd naar het college van burgemeester en schepenen, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, of tegen ontvangstbewijs aan het loket Ruimtelijke ordening (zie bovenstaand adres) afgegeven worden of via e-mail op ruimtelijke.ordening@sint-pieters-leeuw.be .

In het kader van de publieke raadpleging over de startnota organiseert de gemeente een participatiemoment dat zal plaatsvinden onder de vorm van een infomarkt op dinsdag 19 november 2024 van 18 uur tot 21 uur (doorlopend) in De Wilg, Hendrik Vanhouchestraat 1, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.