Rust- en belevingsplekken langs fietssnelweg F20

Gepost op 28/06/2024 - 09:38

Deze plekken zijn bedoeld om fietsers een aangename en comfortabele rustplaats te bieden tijdens hun tocht langsheen de goed uitgeruste fietssnelweg. De rust- en belevingsplekken zijn speciaal ontworpen om de fietservaring te verbeteren met goed gekozen locaties die zowel ontspanning als mooie uitzichten bieden.

Op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw worden vier rustplekken voorzien. Deze locaties krijgen een bank met tafel en stallingsmogelijkheden voor fietsen. Ze zullen een welgekomen pauzeplek bieden voor fietsers.

Dankzij subsidies van Toerisme Vlaanderen en in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-leeuw, Beersel en De Vlaamse Waterweg, wordt dit project gerealiseerd.

Dit initiatief is een eerste stap, met verdere plannen om in een volgende fase ook andere delen van de fietssnelweg van rustplekken te voorzien.

Metingen hebben aangegeven dat er dagelijks meer dan 1000 fietsers de F20 gebruiken. De fiets wordt dus steeds populairder voor zowel woon- werkverkeer als voor ontspanning. Rust- en belevingsplekken dragen bij aan een aangename fietservaring waar fietsers kunnen pauzeren en genieten van hun omgeving.