Spaarzaam met water, hoedoededa?

Gepost op 16/06/2020 - 08:45

Verstandig omgaan met kraanwater is meer dan ooit een brandend actueel onderwerp. Maar hoe pak je dat aan? Met de hulp van zeven studenten Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL lanceert AquaFlanders online een reeks eenvoudige tips voor een duurzaam watergebruik.

Vlaanderen is, in vergelijking met andere regio’s en landen, één van de meest waterschaarse regio’s. Dit wil zeggen dat er een beperkte hoeveelheid water beschikbaar is per inwoner. Het is dan ook belangrijk dat we met z’n allen bewust en spaarzaam omgaan met dit water.

Kraanwater is in eerste instantie een enorm goede dorstlesser. In de sensibiliseringscampagne van AquaFlanders geeft de federatie heel wat tips en tricks mee aan de Vlaming om het waterverbruik te beperken. Zo zijn er heel wat zaken die men kan doen zonder het waardevolle kraanwater te gebruiken, zoals het wassen van de auto of het gazon sproeien. Voor dergelijke activiteiten kan men beroep doen op alternatieven, zoals regenwater of water dat je in de keuken of badkamer opvangt en hergebruikt.

Iedereen kan trouwens deelnemen aan de actie door haar/zijn persoonlijke tip te delen om water te besparen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de kraan dichtdraaien bij het tandenpoetsen, de planten water geven met water dat je hergebruikt uit de keuken... Je kan deze delen via social media en de hashtag #ikdrinkkraanwater gebruiken, maar je kan deze ook delen via deze website

Bekijk hier de teaser van de campagne.