Speelplein van bebat voor Steenokkerzeel

Gepost op 10/01/2017 - 11:44

Beste inwoners van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw,

We namen in 2016 deel aan de inzamelactie ‘Win een speelplein voor je gemeente’ van Bebat. We zamelden met z’n allen maar liefst 772 kg batterijen in, waarvoor dank. Er kon echter maar 1 gemeente winnen en voor de provincie Vlaams-Brabant was dit de gemeente Steenokkerzeel.

Bebat gaat nu aan de slag met de herbruikbare grondstoffen uit de batterijen die wij inzamelden en geeft ze een tweede leven in tal van toepassingen. Uit Zinkkool en Alkaline batterijen worden bijvoorbeeld zink voor daken, ramen gerecupereerd en ijzer voor fietsframes of brilmonturen. Hoe dat juist gebeurt, ontdek je op http://bebat.be/nl/geef-je-gebruikte-batterijen-een-nieuw-leven.

Wist je dat Bebat dankzij de recyclage van 13 gebruikte batterijen de nodige metalen voor een brilmontuur kan leveren? Of uit 120 batterijen grondstoffen kan halen om een gieter te maken? Daarom is het dus zeker belangrijk om regelmatig je gebruikte batterijen binnen te brengen! Met meer dan 23.500 inzamelpunten is er steeds een inzamelpunt in je buurt. Kijk op www.bebat.be of gebruik de Recycle! app om snel het dichtstbijzijnde inzamelpunt te vinden.

We geven je ook graag nog enkele tips & tricks mee voor het correcte gebruik van batterijen:

  • Ga ook eens op minder voor de hand liggende plekken op zoek naar lege batterijen.
    Neem eens een kijkje op zolder, in de badkamer, in de garage ...
  • Leg geen onnodige voorraad batterijen aan en kijk goed de vervaldatum na. Batterijen verliezen vermogen wanneer ze langdurig bewaard en niet gebruikt worden.
  • Bewaar batterijen bij kamertemperatuur en op een droge plek. Zo zullen ze langer meegaan.
  • Probeer batterijen nooit zelf open te maken.

Recycleer jij ook mee?