Spreuken fleuren Sint-Pieters-Leeuw op

Gepost op 29/09/2021 - 09:37

Het leven zoals we dat kennen, wordt door corona ook dit jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft dan ook een grote impact op onze geestelijke gezondheid.  Om deze onzekere periode goed door te komen is veerkracht cruciaal. Toch heerst er een groot taboe rond praten over geestelijke gezondheid, psychische problemen en je niet goed voelen in je vel.

Daar wil de gemeente Sint-Pieters-Leeuw verandering in brengen. Vanaf 1 oktober duiken overal spreuken met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij te stil te staan in het straatbeeld op. Onze gemeente wil hiermee stappen zetten om het taboe rond praten over hoe we ons voelen te doorbreken. De spreuken vind je niet alleen op gemeentelijke gebouwen, maar ook bij lokale handelaars, verenigingen, scholen …

Samen veerkrachtig

Het taboe rond geestelijke gezondheid moet doorbroken worden, want niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Want zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.

Wil je testen hoe je veerkracht nu is, surf dan naar www.fitinjehoofd.be en ga naar ‘mijn veerkracht’. Op basis van jouw score krijg je info en advies op maat. Nadien krijg je toegang tot oefeningen en tips die je helpen om positief in het leven te staan. Een overzicht van activiteiten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vind je op www.samenveerkrachtig.be.