Veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van rukwinden

Gepost op 17/04/2024 - 09:13

Besluit burgemeester Sint-Pieters-Leeuw

Veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van rukwinden

Aanleiding en motivering
Wanneer het KMI rukwinden voorspelt die oplopen tot 90 kilometer per of meer en/of wanneer er code oranje of rood wordt afgekondigd, neemt de burgemeester enkele maatregelen.

Juridische gronden
Artikel 63 van het decreet Lokaal Bestuur;
Artikelen 133 en 135 van de Nieuwe Gemeentewet bevoegd om de nodige maatregelen te nemen om de openbare veiligheid te garanderen;
Artikel 2.9.1. van de Algemene Politieverordening van Sint-Pieters-Leeuw.

Besluit
Art. 1 Bij rukwinden vanaf 90 km/uur of meer is het Colomapark niet toegankelijk De toegangen tot het park worden afgesloten door de technische dienst van de gemeente.
Art. 2 Andere openbare plaatsen met een bepaald risico (o.a. delen van Zonnig Leven) worden, indien mogelijk, afgezet met nadars. Ook deze locaties zijn
niet toegankelijk. Aan de burgers wordt uitdrukkelijk gevraagd om geen risico’s te nemen bij het betreden van openbare plaatsen tijdens het stormweer.
Art. 3 Het niet naleven van dit besluit kan leiden tot een gemeentelijke administratieve sanctie.
Art. 4 De technische dienst en communicatiedienst van de gemeente en de politiezone Zennevallei krijgen een afschrift van dit besluit.
Art. 5 Dit besluit wordt bekendgemaakt via de website van de gemeente. De specifieke momenten waarop dit besluit van kracht is, worden bekendgemaakt via de website en sociale media.