Vele regen vertraagt ons groen-onderhoud

Gepost op 17/06/2024 - 10:00

Sinds oktober 2023 heeft het voortdurend geregend. Dat is heel uitzonderlijk, met dramatische gevolgen voor wie in de groensector werkt: tuin- en landbouwers in de eerste plaats, maar ook alle aannemers die instaan voor groencreatie en -onderhoud. Vele gronden zijn nog steeds onbewerkbaar …

Net zoals de land- en tuinbouwers hebben ook alle groenaannemers vertraging opgelopen door deze uitzonderlijke situatie. De achterstand stapelt zich op want bij zachte temperaturen en veel regen groeit alles net nog sneller, terwijl alle werken vertraging blijven oplopen.

De planning van het groenonderhoud is de volgende:

  • Hagen langsheen de hoofdwegen scheren en eronder maaien: reeds gestart op 10 juni 2024 met einde op 21 juni 2024.
  • Onderhoud woonwijken (Oeverbeemd, Europawijk, Kapelleveld, Hoge Paal, Impeleer, Wilgenhofpark en andere): zal in twee fasen gebeuren, zodat in fase 1 het prioritaire onderhouden wordt en in fase 2 het secundaire, dat ook belangrijk is, maar iets minder dan het prioritaire. Tussen fase 1 en fase 2 ga je dus de indruk hebben dat “er iets vergeten is”, maar dat is dus niet echt zo, het gebeurt gewoon nadien. Het einde is voorzien tegen 11 juli 2024.
  • Pleinen, parkings en andere objecten: onderhoud tussen 15 en 31 juli 2024.
  • Maaien van de bermen: onderhoud tussen 19 juni en 15 juli 2024. We starten prioritair met de bermen langsheen de fietspaden.

We kunnen jullie garanderen dat we samen met de aannemers die voor ons werken en met onze eigen uitvoeringsdiensten proberen om de hinder voor alle inwoners te beperken.

Alvast bedankt voor jullie begrip mocht er zich toch een tijdelijk probleem voordoen of het zou lijken dat we een straat of deel van een wijk vergeten zijn. De arbeiders komen zeker langs volgens hogervermelde planning.