Verkaveling van open ruimte “Moeshoveniersstraat” opnieuw geweigerd

Gepost op 28/06/2024 - 09:58

Het dossier van de zaak der wegen werd een tweede keer voorgelegd aan de gemeenteraad van 27 juni 2024. De gemeenteraad besliste opnieuw om de zaak der wegen af te keuren, ditmaal met nieuwe juridisch en technisch onderbouwde argumenten zodat tegemoet gekomen wordt aan de beoordeling door het departement Mobiliteit en Openbare Werken.

In 2020 besliste de gemeente tot een verkavelingsstop van open ruimte gebieden zoals deze zone in het Negenmanneke. Leeuw wil zo de focus van de bouwpromotoren verleggen naar reeds verharde gebieden, die een “upgrading” kunnen gebruiken. Dat type projecten is wat moeilijker, maar het is wel de weg die we willen tonen. De resterende open ruimten moeten beschermd worden.

Op 14 februari 2023 diende Matexi N.V. een omgevingsvergunningsaanvraag in bij de gemeentelijke diensten. De aanvraag heeft betrekking op het verkavelen van een perceel open ruimte voor het aanleggen van nieuwe wegenis en het realiseren van 26 eengezinswoningen.

Na grondig technisch onderzoek en advies van verschillende instanties, waaronder de brandweer en nutsmaatschappijen, heeft de gemeenteraad van 29 juni vorig jaar de aanvraag afgekeurd. De bouwpromotor ging in beroep bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken. Eerder dit jaar gaf Minister Lydia Peeters de bouwpromotor gelijk. Hierdoor dient de gemeenteraad zich opnieuw uit te spreken over hetzelfde dossier.