Wanneer krijg ik mijn volgende vaccin?

Gepost op 21/12/2021 - 09:25

Sinds de start van de vaccinatie tegen COVID-19 in januari 2021 kregen al verschillende doelgroepen gefaseerd hun vaccinatie. Wie weldra een volgende prik krijgt, lees je hier. 

Januari-april 2022
  • Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19 en ontvangen hiervoor een uitnodigingsbrief met de nodige informatie. De eerste vaccinatiemomenten zijn voorzien eind 2021 - begin 2022. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang.
  • Iedereen vanaf 18 jaar komt in aanmerking voor een boosterprik, met als doel om in Vlaanderen tegen eind januari 2022 zoveel mogelijk mensen de kans te geven zich te laten vaccineren.
  • Een aantal prioritaire groepen worden nog zoveel mogelijk in 2021 gevaccineerd met een boosterprik. De rest van de bevolking komt wellicht in de loop van januari aan bod. 

Naast de extra prikken zullen ook nieuwe vaccinatieschema’s opgestart worden:

  • Kinderen die 12 jaar worden, nieuwe burgers en tweede kansers zullen actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum.
  • Personen die hun eerste en/of tweede dosis gemist / geweigerd hebben, kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak.

De vaccinatiecentra blijven nog tot minstens eind april 2022 open.