Week van de handhaving tegen sluikstorten

Gepost op 05/10/2022 - 10:03

De zesde editie van de week van de Handhaving werd maandag afgetrapt. De week is een initiatief van Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tussen de OVAM, Fost Plus en VVSG. In verschillende Vlaamse steden en gemeenten worden de controles op zwerfvuil en sluikstort fors opgedreven om duidelijk te maken dat de maat vol is. In Sint-Pieters-Leeuw werken we een heel jaar intensief aan het probleem. Naast onze vrijwilligers helpen ook de gemeenschapswachten, GAS-vaststellers, politie en technische dienst onze gemeente proper te houden.

In juni 2022 hebben we als gemeente extra aandacht besteed aan het probleem van hondenpoep in de omgeving van het Weerstandsplein in Negenmanneke. Er werden onder andere vuilbakken geplaatst met daarboven grote affiches. Tijdens deze specifieke actie werden 74 hondenbaasjes aangesproken door de gemeenschapswachten. De meeste baasjes waren in orde en werden beloond.

De strijd tegen zwerfvuil blijft een dagelijkse opdracht, ook al doen veel inwoners hun best. Ze ruimen afval op en gooien het in de vuilnisbak. Hen willen we ook bedanken voor hun inzet.