Wilderspark: voortgang en planning

Gepost op 01/07/2024 - 08:55

De aanhoudende ongunstige weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat het terrein van het Wilderspark sinds november 2023 ontoegankelijk is voor zwaar werkmateriaal waardoor de aannemer geen werken kan uitvoeren. Dat neemt niet weg dat er toch een aantal stappen gezet zijn in de realisatie van het Wilderspark.

Zo zijn de voorbereidende werken voor de bufferbekkens afgerond en zijn de nodige aanpassingen aan de oever van de Zuunbeek voltooid.

Ook op het gebied van aanplant is er vooruitgang geboekt. Een deel van de bomen is op hun definitieve plaats geplant, terwijl andere op een tijdelijk plaats geplant zijn en in het volgende plantseizoen definitief verplaatst zullen worden. De volgende stappen omvatten de aanleg van graslanden, bermen, houtige vegetaties en water-, moeras- en oeverplanten.

De vlonderbrug en de stapstenen in het bekken zijn geïnstalleerd en het parkmeubilair is deels geleverd, maar kon omwille van de drassigheid nog niet geplaatst worden.

De paden moeten nog worden aangelegd, maar zijn reeds uitgegraven.

Zodra het weer beter wordt en het terrein opnieuw toegankelijk is, zal aannemer Soga de werkzaamheden hervatten. Indien mogelijk zelfs nog vóór het bouwverlof. De nog uit te voeren werkzaamheden, die naar schatting acht weken in beslag zullen nemen, omvatten onder andere de aanleg van funderingen voor de paden, de aanleg van boordstenen langs het hoofdpad, groenwerken ….  

In tussentijd voorzien we ook een maaibeurt langs de rand van het projectgebied.

Het Wilderspark belooft alvast een groene en uitnodigende ruimte te worden voor zowel jong als oud. Met een rustige groene omgeving en speelelementen voor kinderen, zal het park een plek zijn waar iedereen kan genieten.