Zwerfvuilactie: klopjacht op zwerfvuil

Gepost op 14/02/2023 - 13:00

Zwerfvuilactie

Klopjacht op zwerfvuil

Van 18 maart tot en met 16 april bundelen de gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat opnieuw de krachten om de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil.  

Is jouw stoep of buurt ook toe aan een stevige poetsbeurt?
Doe dan samen met vele anderen mee aan de actie en geef Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat een stevige poetsbeurt.

Samen gaan we voor nette straten!

Spreek familie, vrienden, buren, klasgenoten of collega’s aan en kies de straten uit die je wil schoonmaken. Kies voor volledige straten en zorg dat ze aan beide zijden zwerfvuilvrij worden gemaakt. De milieudienst zorgt voor handschoenen, zwerfvuilzakken en fluovestjes.

Hoe inschrijven?

Via dit online inschrijvingsformulier!

Zwerfvuilvrijwilligers

Het hele jaar door zwerfvuilvrijwilliger 

Gelukkig kunnen we in iedere gemeente rekenen op sterke vrijwilligers die de reinigingsdiensten helpen om het openbaar domen proper te houden, en dat gedurende het hele jaar! We zoeken continu naar inwoners die naar eigen tijdsbestek een straat of wandeltraject (naar eigen keuze) willen opruimen. Ze krijgen daarvoor het nodige materiaal en de nodige logistieke ondersteuning. Deze lovenswaardige inzet wordt niet alleen geapprecieerd door het gemeentebestuur in kwestie, maar nog het meest door buren en passanten. 

Heb je na je deelname aan de zwerfvuilactie de smaak te pakken? Neem contact op met de dienst via leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be