Bib aan huis

Voor minder mobiele personen is er de ‘Bib aan huis’. ‘Bib aan huis’ is een dienst die boeken aan huis levert aan ouderen, zieken en andersvaliden die hun woning moeilijk kunnen verlaten.

Bij het eerste bezoek wordt er een kennismakingsgesprek gevoerd met een bibliotheekmedewerker. Dan kan je aangeven welke boeken en onderwerpen jouw voorkeur genieten. Vervolgens komt een vrijwilliger de boeken maandelijks thuis leveren en ophalen.

Alle materialen van de bibliotheek kan je aanvragen, zowel boeken, tijdschriften, grootletterboeken, cd’s en dvd’s.

‘Bib aan huis’ is er voor alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en is gratis. Je hoeft enkel lid te zijn van de bibliotheek.

Wens je een aanvraag in te dienen?

Contacteer de bibliotheek of vul het online aanvraagformulier in.
Je mag daarna snel een bezoekje van onze bibliotheekmedewerker verwachten.

Voorlezen in het landhuis © Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw

Voorlezen in het landhuis

Elke woensdag kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar in het landhuis de Viron om 14u genieten van leuke voorleesverhalen.


De voorleesuurtjes zijn gratis, je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Alle kinderen zijn van harte welkom!

Voorlezen in de zwembadbib © Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw

Voorlezen in de zwembadbib

Elke zaterdag kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar in de zwembadbib om 11u genieten van leuke voorleesverhalen.


De voorleesuurtjes zijn gratis, je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Alle kinderen zijn van harte welkom!

Letterpost © Creatief Schrijven

Letterpost

Samen met andere toevallige bezoekers maak je knotsgekke gedichten. Die mag je verstoppen in de bib. Een leuke verrassing voor diegene die het kaartje vindt. Of je neemt je kaartje lekker zelf mee naar huis. Letterpret verzekerd, een doorloopworkshop voor alle kinderen die niet bang zijn van vuile vingers.

Woord en beeld © poëzieweek

Woord en beeld

Samen met kunsthistoricus Peter Jonnaert verken je het werk van beeldende kunstenaars die spelen met zowel de visuele als conceptuele kracht van het woord, van woordschilderingen tot grafische tekens.


I.s.m. de Leeuwse kunstacademie

Op één uur wijzer © rr

Op één uur wijzer

Het concept van ‘Op één uur wijzer’ is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je daarin kennismaken met de wetenschap achter een boeiende vraag. Nadien krijg je de kans om al jouw vragen over dat onderwerp te stellen aan een expert ter plaatse. Na exact 1 uur ronden we af en ga je gegarandeerd wijzer naar huis! Elke dag spenderen we, in het beste geval, 4 minuten aan iets wat triviaal en zelfs banaal lijkt.

Cricut basis © bib

Cricut basis

In onze MaakBib beschikken we over 2 'Cricut Makers'. De krachtigste en meest veelzijdige snijplotter voor de hobbyist. Kaarten, stickers en zelfs banners tot wel over de 3 meter behoren tot de mogelijkheden. En dit is nog maar het begin.

Vleermuizen in de schijnwerpers © CC0 - Unsplash - Mathieu Stern

Vleermuizen in de schijnwerpers

Vleermuizen hebben geen al te beste reputatie, maar het zijn bijzonder nuttige diertjes. Kom ontdekken hoe we ze kunnen helpen om vlot en vrij door ons landschap te bewegen. Want obstakels zijn er in overvloed en ook lichtvervuiling speelt een belangrijke rol. Robbe Van Wassenhove van vleermuizenwerkgroep Myotis deelt zijn tips en gaat dieper in op de verschillende soorten vleermuizen en een aantal ondersteuningsprojecten in onze regio.  Carpoolen naar de Klimaatsofa? Dat kan heel makkelijk: via deze link kan je een lift zoeken of zitplaatsen in je wagen beschikbaar stellen.

Workshop lasercutter © bib

Workshop lasercutter

In deze workshops voor starters werken we op de Metaquip CO2 LITE2+ lasercutter. De perfecte instap-lasermachine voor al je lasergraveer- en lasersnijbehoeften.

De Digidokter © Sylf

De Digidokter

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over zoeken op internet, installeren van apps of werken met de online catalogus van de bibliotheek? Onze Digidokter staat klaar om je te helpen!

Organised by Lokaal Bestuur Sint-Pieters-Leeuw

Activity Members: André Croes, André Keupers, Mounir Jebbari

Workshop 3D-printen © bib

Workshop 3D-printen

Twee printers staan tot jouw beschikking in de MaakBib. De Ender 3 Pro en de Prusa i3 MK3S+. De Ender 3 Pro is een populaire keuze voor beginners. De Prusa staat bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Als filament kiezen wij voor PLA. Een veelgebruikt materiaal vanwege zijn gebruiks- en milieuvriendelijkheid.